085 – 488 1100

15 veel gebruikte smoesjes om eerder naar huis te gaan

Een smoesje om eerder weg te kunnen van je werk. Uit een Brits onderzoek blijkt dat 36% van de werknemers zich er wel eens aan waagt. Jij waarschijnlijk ook. Benieuwd naar de meest gebruikte smoes op de werkvloer? Je leest het in dit artikel.

1. Ik voel me niet lekker

De klassieker: ‘ik voel me niet lekker’. Wat precies niet lekker voelt, laat je in het midden. Zolang maar duidelijk is dat je je echt niet lekker genoeg voelt om te werken.

2. Ik moet naar de dokter/tandarts

Een afspraak met de dokter of tandarts zorgt voor een waterdichte smoes. Een afspraak verplaatsen is namelijk vaak lastig of kost heel veel geld. Deze smoes beschermt je ook voor eventuele controlevragen, want niemand zal vragen waarom je naar de dokter moet.

3. Een familielid is ziek

Wanneer jij voor je zieke partner moet zorgen, is er geen baas die jou verplicht thuis te blijven. Dat zou een beetje cru zijn.

4. Ik ben vergeten een oppas te regelen

Kinderen zetten je leven op zijn kop, maar zorgen ook voor perfecte smoesjes. Geen baas wil het op zijn geweten hebben dat jouw kind eenzaam op het schoolplein achterblijft.

5. Ik ben heel erg bang dat ik mijn collega’s besmet

Met deze smoes maak je niet alleen je baas bang. Je toont ook een bezorgde kant: je geeft om het welzijn van je collega’s.

6. Mijn huisgenoot/partner heeft zichzelf buitengesloten

En jij bent op dit moment de enige met een sleutel. Hij of zij heeft ook nog eens een belangrijke afspraak. Je kunt hem of haar toch niet in de kou laten staan?

7. Er is een aangepaste dienstregeling

Het is altijd de schuld van de NS. Dat zullen ze zelf ook erkennen. Let wel op: deze smoes kunnen ze makkelijk controleren.

8. Mijn kat moet naar de dierenarts

Dit kan voor een prikje zijn. Maar de echte dramaqueens laten ‘m gelijk inslapen.

9. Er is noodweer voorspeld

Zodra code rood wordt uitgeroepen zien sommige mensen onmiddellijk een kans om de biezen te pakken. Met de auto door een sneeuwstorm is absoluut onverantwoord. Bovendien rijden de treinen al niet meer wanneer er bladeren op de rails liggen, dus ook dat risico neem je niet.

10. Ik moet thuiswerken

Dit is een topper: lekker naar huis terwijl je baas denkt dat je dat voor hem doet.

11. Ik heb rust nodig

De meeste werkgevers zijn als de dood voor overspannen werknemers. Met die angst in het achterhoofd, wilt hij of zij zeker dat je je rust pakt.

12. De boiler is kapot

Je partner belt met het nieuws dat de boiler het niet meer doet. Niets is zo vervelend als een koude douche, dus je moet écht naar huis om het op te lossen!

13. Onvoorziene omstandigheden

Oh nee! De kelder is ondergelopen (of iets anders ergs). Hiervoor moet je onmiddellijk naar huis, anders is de schade straks niet meer te overzien.

14. Er is file

Je hoort net op de radio dat er een ongeluk is gebeurd op de A10. Dit wordt een flinke file. Als je nog voor het eten thuis wilt zijn, moet je nu vertrekken.

15. Mijn nieuwe bankstel wordt bezorgd

Er waren helaas geen andere bezorgtijden na werktijd. En deze unit kan moeilijk even bij de buren bezorgd worden. Reden genoeg om op tijd naar huis te gaan. Bedenk wel even wat je gaat zeggen als er collega’s over de vloer komen.

Komen sommige van deze smoesjes je bekend voor? Laat in de reacties achter aan welk smoesje jij je soms schuldig maakt.

Meer weten over inhuren.com?

Inhuren.com is een uitzendbureau in de logistiek en transport. Wil je meer over ons digitale platform en onze werkwijze weten? Klik dan hier. Ben je een werknemer en wil je je aanmelden op ons platform? Klik dan hier. Volg ons op Facebook en Instagram voor meer interessante updates en artikelen.