9 manieren om overspannen medewerkers te voorkomen

24 juli 2018 door Lika Verploegen

Wist u dat de afgelopen tijd het aantal burn-outs flink is gestegen? Het aantal vrouwen met een burn-out is van 9,5% naar 15% gestegen en de mannen klommen van 6 naar 9%. Dit moet en kan anders! Daarom geven wij 9 manieren om overspannen medewerkers te voorkomen.

 Wat betekent overspannen zijn?

Er zijn bepaalde symptomen waaraan u een overspannen medewerker herkent. Bijvoorbeeld aan lichamelijke klachten: vermoeidheid, hoofd- of buikpijn, duizeligheid en/of hartkloppingen. Maar de meest prominente klachten zijn meestal de psychologische klachten. Denk daarbij aan prikkelbaar zijn en sneller geïrriteerd raken. Een medewerker heeft vaak moeite met concentreren, voelt zich opgejaagd en kan niet goed stilzitten. Ook kan iemand erg somber of angstig worden, tot huilbuien aan toe.

9 signalen om overspannen medewerkers te voorkomen

Uit onderzoek is gebleken dat niet persoonlijke factoren de grootste oorzaken zijn van een burn-out, maar de werkgever. Genoeg reden om eens goed te kijken wat u als werkgever kan doen om overspannen werknemers te voorkomen.

  1. Geef werknemers veel zelfstandigheid

Wanneer werknemers veel zelfstandigheid ervaren, zorgt dit voor minder stress, aldus een onderzoek van KU Leuven. Heb vertrouwen in uw werknemers en laat zien dat ze enige autonomie aankunnen. Dat geeft hen ook meer vertrouwen in zichzelf.

  1. Zorg voor een ontspannen werksfeer

Een ontspannen sfeer, zorgt voor ontspannen werknemers. Zorg daarom voor een prettige, losse sfeer op de werkvloer, waardoor werknemers zich ook meer ontspannen zullen voelen.

  1. Geef genoeg ruimte tot zelfontplooiing

Hetzelfde onderzoek van tip 1 beweert ook dat voldoende ruimte voor zelfontplooiing, leidt tot minder stress. Geef uw werknemers ruimte om te groeien, daar krijgen ze juist meer energie en motivatie van.

  1. Toon betrokkenheid naar uw medewerkers

Er voor uw medewerkers zijn, is het halve werk. Laat zien dat u weet wat er speelt op de werkvloer en dat het u bezighoudt.

  1. Zorg dat werknemers bij u terecht kunnen

Een goede werkgever heeft zijn deur altijd openstaan voor zijn medewerkers. Een nog betere werkgever maakt dit ook duidelijk. Uw werknemers moeten immers weten dat ze altijd bij u terecht kunnen.

  1. Let op negatieve opmerkingen

Vangt u af en toe negatief commentaar op wanneer u zich op kantoor bevindt? Negeer dit niet, maar besteed er juist extra aandacht aan. Als het vaker voorkomt kan het een signaal zijn, dat sommige werknemers niet helemaal gelukkig zijn op werk.

  1. Zorg voor een goede balans tussen werk en vrije tijd

Gemotiveerde medewerkers zijn een aanwinst voor het bedrijf, maar maak er geen misbruik van. Als u merkt dat een medewerker te vaak overwerkt, is het tijd om aan de bel te trekken.

  1. Motiveer uw werknemers om gezond te leven

Een gezond lichaam, betekent ook een gezond hoofd. Stimuleer een gezonde levensstijl bij uw medewerkers. Zorg bijvoorbeeld voor een gezonde lunch, motiveer ze om met de fiets naar werk te gaan of bedenk een manier om ze aan het sporten te krijgen.

  1. Let op veranderend gedrag van werknemers

Overspannen medewerkers beginnen snel te schommelen in hun gedrag: van geïrriteerd, naar teruggetrokken of van extreem gemotiveerd tot niet vooruit te branden. Wees hier alert op, want het kan een voorbode of signaal van psychische problemen zijn. Ziet u veranderend gedrag? Dan is het wijs om het gesprek aan te gaan met uw medewerker.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *