Baliemedewerker inhuren

U bent op zoek naar een klantvriendelijke baliemedewerker? Inhuren.com neemt alle zorgen rond de balie graag bij u weg. Wij hebben zowel fulltime als parttime baliemedewerkers beschikbaar in verschillende steden door geheel Nederland. 

Offerte aanvragen

Wat is een baliemedewerker?

Een baliemedewerker is iemand die klanten helpt bij het beantwoorden van vragen en het professioneel afhandelen van klachten. Naast het helpen van klanten komen er ook administratieve taken bij kijken, zoals het invoeren van gegevens of het innemen en verwerken van retouren. Baliemedewerkers vind u in vrijwel iedere sector en branche, denk aan zorginstellingen, bouwmarkten, banken en vliegvelden. Vergelijkbare en verwante functies zijn receptionistestelefonistes of klantenservice medewerkers.

Wat u van onze baliemedewerkers kunt verwachten

Onze baliemedewerkers dienen als eerste aanspreekpunt binnen uw organisatie en zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van lastige vragen en klachten. Het is daarbij essentieel dat uw klanten correct en netjes te woord worden gestaan, met als doel het vergroten van de klanttevredenheid. Omdat ieder klantcontact anders is, zorgen wij voor personeel dat geduldig is en hierop anticipeert. Onze kandidaten zijn representatief en daardoor een grote toegevoegde waarde voor uw bedrijf.

Werkwijze Inhuren.com

  • Vraag (telefonisch) informatie aan
  • Ontvang vrijblijvend het tarief
  • Ontvang (eventueel direct) cv’s van geschikte kandidaten
  • Plan op korte termijn gesprekken in
  • Start na positieve kennismaking de inhuur

De voordelen voor u op een rij:

✓ Geen werkgeversrisico
✓ Minimaal mbo opgeleid
✓ Klantgerichte kandidaten
✓ Baliemedewerkers wanneer u ze nodig heeft

Kandidaten met een relevante opleiding

Inhuren.com houdt tijdens de selectieprocedure rekening met uw wensen en voorkeuren. De kandidaten worden gescreend en er wordt gekeken naar relevante opleidingen en werkervaring. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze specialisten.