Helpdeskmedewerker inhuren

Bent u op zoek naar een getalenteerde helpdeskmedewerker? Inhuren.com werkt voor grote klantcontactcenters, callcenters en grote IT bedrijven. Wij kunnen u op korte termijn voorstellen aan geschikte helpdeskmedewerkers. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Wat is een helpdesk medewerker

Een helpdesk medewerker is vergelijkbaar met een servicedesk medewerker. Een helpdeskmedewerker neemt telefonische problemen aan. Dit zijn problemen op het gebied van ICT. Net als een servicedesk medewerker helpt de helpdesk medewerker bij het oplossen van deze problemen.

Wat kunt u van een helpdesk medewerker verwachten?

Het beste personeel is bepalend voor de kwaliteit van uw helpdesk. Inhuren.com levert helpdesk medewerkers met ervaring en de juiste kennis. Een helpdesk medewerker moet ontwikkelingen op het gebied van ICT snel oppakken. Daarnaast moet een helpdesk medewerker problemen netjes en eenvoudig kunnen oplossen.

Werkwijze personeel inhuren

  • Vraag (telefonisch) informatie aan
  • Ontvang vrijblijvend het tarief
  • Ontvang (eventueel direct) cv’s van geschikte kandidaten
  • Plan op korte termijn gesprekken in
  • Start na positieve kennismaking de inhuur

Welke voordelen biedt Inhuren.com:

 Wij stellen binnen 7 dagen personeel voor
 Bij u in de omgeving
 Kandidaten met ervaring
 Kandidaten met relevante opleidingen
✓ Geen werkgeversrisico

Belangrijk voor u

Een helpdesk medewerker bij de overheid moet beschikken over een ITIL certificering. Daarnaast moet een helpdeskmedewerker in staat zijn om netjes met consumenten en gebruikers om te gaan. Eerdere ervaring en richtlijnen zijn hierin van belang. Inhuren.com streeft ernaar kandidaten in te zetten die op den duur in dienst kunnen treden bij uw organisatie.