Telefoniste inhuren

Bent u op zoek naar een telefoniste? Bekijk hieronder de mogelijkheden, tarieven en werkwijze van Inhuren.com.

Offerte aanvragen

Telefoniste

Is er binnen uw organisatie behoefte aan een werknemer die het telefonische contact met klanten op zich neemt? En heeft u bijvoorbeeld voor een half jaar of langer iemand nodig die alle telefonische gesprekken afhandelt? Wij helpen u graag aan een gemotiveerde en ervaren medewerker. U kunt al binnen enkele dagen voorzien zijn van één of meerdere telefonistes.

Wat is een telefoniste?

Een telefoniste is verantwoordelijk voor het voornaamste klantencontact binnen een organisatie. Bij veel bedrijven wordt een telefoniste ook wel klantenservicemedewerker, receptioniste of helpdeskmedewerker genoemd. Het komt vaak voor dat een telefoniste ook achter een balie of receptie werkt en dus kunnen zij zowel per telefoon als face-to-face klanten te woord staan. Een telefoniste is daarom een bijzonder belangrijke schakel binnen uw bedrijf aangezien zij het visitekaartje van uw bedrijf is. De telefoniste is namelijk de eerste persoon die de klant spreekt of ziet.

Hiervoor kunt u een telefoniste inzetten

  • Informatie doorgeven
  • Afhandelen van klachten
  • Beantwoorden van vragen
  • Helpen van klanten conform richtlijnen
  • Beantwoorden van in- en externe telefoontjes
  • Afhandelen van diverse administratieve werkzaamheden

Hoe gaat dit in zijn werking?

Voor een aanvraag kunt u direct vrijblijvend contact opnemen met één van onze specialisten. De specialist neemt vervolgens samen met u de aanvraag en de personeelsbehoefte door. Wanneer de werkzaamheden aansluiten bij onze dienstverlening, ontvangt u een vrijblijvend voorstel. Na uw akkoord kunt u vervolgens een account bij ons aanmaken om zo uw opdrachten door te geven. De inhuur van een medewerker kan hierna per direct van start gaan.

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven die wij hanteren wanneer u via ons een telefoniste inhuurt? U kunt hiervoor het beste vrijblijvend een aanvraag doen bij onze specialist. Op deze manier kunnen we u een zo passend mogelijk voorstel toesturen. De tarieven zijn namelijk sterk afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de werkzaamheden van de functie en de ervaring en vaardigheden van de werknemer. Samen met de specialist worden uw wensen besproken in een gesprek en wordt de huidige situatie geschetst. Vervolgens ontvangt u van ons een gepersonaliseerd voorstel met daarin de tarieven die voor uw organisatie van toepassing zijn.