085 – 488 1100

De productiviteit tijdens je werkweek verhogen doe je zo

Het is moeilijk om ervoor te zorgen dat je een hele werkweek productief blijft. Thuis werken met de kinderen… online afleidingen… Het is erg lastig om de hele week je volledig focus erbij te houden. Maar het is wel belangrijk om productief te blijven. Hoe doe je dat dan? Hieronder lees je precies hoe je dit doet.

Koop de juiste producten

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar een fatsoenlijk bureau met een fijne stoel of een goede laptop kan een wereld van verschil maken in je productiviteit. Niks is vervelender dan halverwege de dag met pijn in je rug te moeten werken op een net iets te langzame laptop. Zeker nu we veel vanuit huis werken is dit essentieel! Krijg je al zin om je hele kantoor te verbouwen? Wacht dan nog even tot Black Friday 2021, dan zijn veel kantoorartikelen gigantisch afgeprijsd!

Plannen plannen en nog eens plannen

Vaak heb je enorm veel te doen in een werkweek, maar waar moet je beginnen? Maak een planning waarin je prioriteiten stelt. Doe essentieel werk voornamelijk ’s ochtends en plan de minder belangrijke taken ’s middags. Focus je op de zinvolle taken in plaats van het aantal taken die je te doen hebt.

Blijf bewegen

Van de hele dag achter je computer zitten wordt je voornamelijk erg moe. Het is daarom belangrijk om veel te bewegen. Even opstaan voor een kopje koffie of een compleet blokje maakt niet uit, als je maar beweegt! Tegenwoordig bestaan er ook staande bureaus en bureaufietsen, perfect voor wat exercise tussen het werken door. Door te bewegen maak je het stofje endorfine aan, wat je betrokkener en alerter maakt.

Fleur je werkplek op

Een grijze of witte muur is nou niet bepaald inspirerend en zal je dus ook niet aanmoedigen om productiever te zijn. Fleur daarom je (thuis)kantoor op met planten en kleurgebruik. Met planten verbeter je de luchtkwaliteit en kleuren hebben een psychologische invloed.

Blijf hydrateren

Een algeheel probleem met thuiswerken of op kantoor is drinken. En nee die 10 kopjes koffie die je op een dag drinkt tellen hierin niet mee! Water drinken heeft een enorme invloed op je productiviteit. Gemiddeld zou je ongeveer tussen de 9 en 13 glazen water per dag moeten drinken om dagelijks een optimale productiviteit te ervaren.

Check je mail op vaste tijden

Het geluid van een mailtje wat binnenkomt leid erg af. Niet alleen omdat het geluidje vaak erg irritant is maar ook omdat je meteen de neiging hebt om het mailtje openen. Dit komt de productiviteit dan ook niet ten goede, zeker niet als er dagelijks zo’n 100 mails binnenkomen. Vaste mail-check-tijden zullen dan ook zeker helpen om de productiviteit te verhogen.

Rust, privé en werk

Zeker nu we veel thuiswerken is dit een behoorlijke opgave, maar juist daarom belangrijker dan ooit! Om productief te blijven is rust erg belangrijk. Je lunch eten achter je bureau lijkt productief maar niks is minder waar, want het komt juist de productiviteit niet ten goede. Pak je rust, maak een wandeling en als je thuis werkt is het verstandig om een niet vanaf de bank of vanuit bed te werken.

Dit was slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de productiviteit van je werkweek op te schroeven. Er zijn nog talloze andere manieren om de productiviteit van je werkweek te verhogen. Dus verbreed je horizon en verhoog jouw productiviteit!