FAQ werkgevers

Heeft u vragen over de uitzendbranche of het inhuren van personeel via ons? In onze FAQ worden de meest gestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons dan weten.

Offerte aanvragen

Na de aanvraag van informatie neemt een van onze medewerkers contact met u op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Indien wij u verder kunnen helpen ontvangt u een vrijblijvend voorstel. Gaat u akkoord? Dan ontvangt u binnen 7 dagen een of meerdere kandidaatvoorstellen (zonder kosten). Vervolgens gaat de door u gekozen kandidaat bij u op gesprek na onze eigen intake. Bent u tevreden? Dan kunt u - indien wederzijdse klik - de kandidaat per direct inhuren.
Ja, Inhuren.com werkt door heel Nederland. U kunt in de volgende steden op korte termijn op personeel rekenen: Ons hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag Centrum. Vanuit hier helpen wij u met het vinden van personeel door heel Nederland.
Heeft u een spoedopdracht waarvoor extra personeel nodig is? In veel gevallen (helaas niet alle) kan Inhuren.com binnen 24 uur personeel aan u uitzenden. Voor meer informatie bel naar 0854881100 of doe een aanvraag via één van onze beroepen pagina's:
Nee, tot op heden levert Inhuren.com niet aan particulieren. Inhuren.com richt zich op bedrijven, instanties en organisaties door heel Nederland.
U bent als opdrachtgever de partij die bepaalt of er wel of geen reiskosten vergoed worden. Echter hebben de meeste kandidaten wettelijk gezien wel recht een op (gedeeltelijke) vergoeding van de gemaakte reiskosten. In dat geval zal Inhuren.com de reiskosten aan uw organisatie doorbelasten.
Ook bij uitzenden en detacheren zit één groot verschil. Bij uitzenden is de uitzendkracht op flexibel basis in dienst bij het uitzendbureau. Bij detacheren is de medewerker op vaste basis in dienst bij de detacheerder.
Ja, dat is zeker mogelijk. U heeft dan wel te maken met de regels omtrent het opvolgend werkgeverschap. In de regel kunt u uitzendkrachten niet zomaar overnemen. Dit kan pas wanneer een uitzendkracht bijvoorbeeld een vooraf afgesproken aantal uren heeft gewerkt via het uitzendbureau. In de praktijk zijn dit vaak 1040 uur.
Dit is afhankelijk van de volgende factoren: - Bruto uurloon uitzendkracht; - Moeilijkheidsgraad werkzaamheden; - Duur van de inhuur; - Eventuele overname. De punten kunt u bespreken door vrijblijvend informatie aan te vragen of door te bellen naar 0854881100. Bekijk ook onze pagina: Wat kost personeel via een uitzendbureau. 
Hierin zijn regels vastgesteld door de NBBU die gevolgd moeten worden door Inhuren.com. 1. Volgt uw organisatie een cao? Een uitzendkracht moet verdienen wat er in de cao staat beschreven onder zijn functieprofiel en salarisschaal. 2. Volgt uw organisatie geen cao? Dan dient een uitzendkracht te verdienen wat medewerkers voor dezelfde functie verdienen binnen uw organisatie. Zijn allebei de bovenste opties niet van toepassing? Overleg dan met uw contactpersoon binnen Inhuren.com voor meer informatie en richtlijnen.
Inhuren.com kan in de meeste gevallen binnen 3 werkdagen geschikte kandidaten voorstellen. Echter kan het bij specialistische vacatures een aantal dagen of zelfs weken langer duren. Vraag uw contactpersoon binnen Inhuren.com voor een gepaste tijdsindicatie.
Heeft u personeel nodig in één van Nederlands 250 grootste steden en plaatsen? Dan zorgen wij ervoor dat de medewerkers woonachtig zijn bij u in de regio. Echter kan het voorkomen dat bij schaarse functies of spoedopdrachten er medewerkers van buiten uw stad of regio worden ingezet. Voordat wij dit doen zal dit altijd in overleg gaan met uw organisatie.
Hierin bent u als opdrachtgever bepalend. U geeft aan naar wat voor kandidaten en met welk ervaringsniveau u op zoek bent. Vervolgens zullen onze recruiters en intercedenten hun best doen om geschikte kandidaten voor te stellen die aan deze eisen voldoen.
In de basis; 100% flexibel! Dit betekent dat u alleen betaalt voor de daadwerkelijk gewerkte uren van de kandidaten. De eerste 78 weken heeft u dus geen omkijken naar de vaste inhuur van de medewerker.
Omdat de tarieven per functie verschillen, kunt u het beste vrijblijvend een informatie aanvraag doen. Eén van onze medewerkers neemt dan contact met u op om u een tarief te geven dat past bij uw wensen.
In de eerste 78 weken kunt u per gewerkt uur opzeggen. U bent dus in de eerste 78 weken niet verplicht om de samenwerking met Inhuren.com voort te zetten.
Mocht dit het geval zijn dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen met uw contactpersoon binnen Inhuren.com. Wij zullen dan zo snel mogelijk voor nieuwe kandidaten zorgen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
Het inhuren van personeel via een uitzendbureau is vaak een voordeligere optie dan iemand direct zelf in dienst te nemen. Op den duur zou u ervoor kunnen kiezen een uitzendkracht over te nemen. Echter is het verschil niet heel groot en moet u rekening houden dat wanneer u personeel inhuurt, profiteert van een aantal voordelen. Zo kunt u op ieder gewenst moment een uitzendkracht inhuren, loopt u geen werkgeversrisico en heeft u geen omkijken naar de loonadministratie.
Juridisch gezien zijn uitzenden en payroll over het algemeen hetzelfde. Er is echter één groot verschil. Bij uitzenden stelt het uitzendbureau de uitzendkracht voor. Bij payroll vindt het bedrijf zelf de kandidaat. Voor de werving- en selectie van het uitzendbureau betaalt u dus meer als organisatie. Payroll is voor bedrijven een stuk voordeliger, echter kost het een bedrijf wel meer tijd aangezien zij in dat geval zelf de medewerker moeten zoeken.