FAQ werknemers

Heb je vragen over de uitzendbranche of het werken via een uitzendbureau? In onze FAQ worden de meest gestelde vragen beantwoord. Staat je vraag er niet bij? Laat het ons dan weten.

Offerte aanvragen

Het salaris wordt eens per week of per vier weken uitbetaald. Je mag dit zelf beslissen en aangeven. Let er wel op dat je zelf op tijd je gewerkte uren aan je contactpersoon bij Inhuren.com moet doorgeven.
Als uitzendkracht bouw je bovenop je bruto uurloon reserveringen op voor vakantiegeld en vakantiedagen. De volgende percentages worden gehanteerd: Vakantiegeld: 8,3% Vakantiedagen: 10,39%
Ben je als uitzendkracht een hele week niet in staat te werken door bijvoorbeeld ziekte? Dan heb je in die week, na één wachtdag, recht op 90% doorbetaling van je loon. Ben je ziek? Geef dit dan zo snel mogelijk door bij het bedrijf waar je werkt én je contactpersoon binnen Inhuren.com.
Inhuren.com hanteert de NBBU cao. Werk je bij een opdrachtgever die zelf ook een cao volgt? Dan heb je recht op de aanvullende arbeidsvoorwaarden van de cao die door de opdrachtgever wordt gevolgd.
Als uitzendkracht bouw je bovenop je bruto uurloon reserveringen op voor kort verzuim, bijzonder verlof en feestdagen. De volgende percentages worden gehanteerd: Kortverzuim/bijzonder verlof: 0,6% Feestdagen: 2,6%
Als uitzendkracht heb je niet direct recht op pensioenopbouw. Dit start pas na 26 gewerkte weken. Pensioen kan eerder worden opgebouwd. Dit gaat echter pas na akkoord van de organisatie voor wie jij werkt.
De regels over het bruto uurloon zijn vastgelegd in de inlenersbeloning. Als uitzendkracht heb je recht op hetzelfde loon en arbeidsvoorwaarden als collega's die in dienst zijn bij het bedrijf. Het gaat dan wel om collega's die dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Stel je werkt bij een callcenter op uitzendbasis. Je hebt dan recht op hetzelfde loon als jouw collega's die direct in dienst zijn bij het callcenter.
Heb je het zo erg naar je zin dat je in vaste dienst wilt treden bij je opdrachtgever? Hier zijn in de wetgeving omtrent opvolgend werkgeverschap afspraken over gemaakt. Dit kan pas na minimaal 1040 gewerkte uren. Werk je op uitzendbasis bij een opdrachtgever en wilt de opdrachtgever jou in dienst nemen? Dan zal Inhuren.com hier eerst toestemming voor moeten geven.
Onze medewerkers doen hun best iedere sollicitatie op te volgen. Door de hoge werkdruk en het groeiende aantal sollicitanten lukt dit niet altijd. Geen reactie gehad? Bel dan naar 0854881110 voor een terugkoppeling.
Je verdient als uitzendkracht niets minder dan je collega's. Volgens de regels hoor je hetzelfde te verdienen als collega’s die dezelfde functie uitoefenen binnen het bedrijf waar je werkt. Dit is afgesproken in de inlenersbeloning.
De urenverwerking en uitbetaling loopt via Inhuren.com. Anders dan bij een vaste baan moet je wekelijks (of maandelijks) je uren doorgeven aan je contactpersoon bij Inhuren.com. Zorg ervoor dat je dit wekelijks structureel doet. Zonder goedgekeurde uren van jouw opdrachtgever kunnen wij de uren niet verwerken en uitbetalen. Je ontvangt als uitzendkracht bij een wekelijkse uitbetaling tevens iedere week een loonstrook.