Front office medewerker inhuren

Op zoek naar een front office medewerker? Bekijk hieronder de mogelijkheden, tarieven en werkwijze van Inhuren.com.

Offerte aanvragen

Front office medewerker

Bent u per direct op zoek naar een front office medewerker die de receptie beheert als eerste aanspreekpunt voor de klant? En heeft u iemand nodig die voor langere tijd verantwoordelijk is voor het klantencontact binnen uw organisatie? Inhuren.com helpt u graag aan een ervaren front office medewerker. Wij kunnen u al binnen enkele dagen voorzien van enthousiast personeel.

Wat is een front office medewerker?

Een front office medewerker, ook wel receptionist(e) genoemd, is verantwoordelijk voor het voornaamste klantencontact binnen een organisatie en is vaak het eerste aanspreekpunt voor de klant. Het zijn representatieve medewerkers die het visitekaartje van een organisatie zijn. Klantgerichtheid staat voor de front office medewerker hoog in het vaandel, aangezien hij of zij zich dagelijks bezighoudt met het helpen van klanten. Een front office medewerker is vaak werkzaam binnen een hotel, maar kan ook werkzaam zijn bij grote internationale organisaties.

Hiervoor kunt u een front office medewerker inzetten

Het is afhankelijk van het type organisatie waar een front office medewerker werkzaam is, maar over het algemeen vallen de volgende werkzaamheden onder het takenpakket:
  • Plannen van afspraken
  • Ontvangen van bezoekers
  • Aannemen van de telefoon
  • In- en uitchecken van bezoekers
  • Doorverbinden met klanten en medewerkers
  • Bezighouden met algemene administratieve klussen

Hoe gaat dit in zijn werking?

Voor een aanvraag kunt u direct vrijblijvend contact opnemen met onze specialist. De specialist neemt vervolgens samen met u de aanvraag en de personeelsbehoefte door. Wanneer de werkzaamheden aansluiten bij onze dienstverlening, ontvangt u een vrijblijvend voorstel. Na uw akkoord kunt u vervolgens een account bij ons aanmaken om zo uw opdrachten door te geven. De inhuur van een medewerker kan hierna direct van start gaan!

Tarieven

Bent u benieuwd naar de tarieven die worden gehanteerd bij het inhuren van een front office medewerker? U kunt hiervoor het beste een vrijblijvende aanvraag doen bij onze specialist. De tarieven zijn namelijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de ervaring en de vaardigheden die een kandidaat met zich meebrengt, maar ook aan bijvoorbeeld de werkzaamheden die bij de functie horen. De specialist zal in een gesprek samen met u de wensen bespreken om zo tot een voorstel te kunnen komen. In het voorstel vindt u de tarieven terug die gehanteerd worden voor uw organisatie.