Handige tips voor het inhuren van logistiek personeel

19 oktober 2018 door Wouter Meens

Wij hebben nog een aantal praktische tips voor manager, inkopers en ondernemers die veel te maken hebben met de inhuur van logistiek personeel.

Zorg voor duidelijke begeleiding

De inhuur van logistiek personeel is in het overgrote deel van de gevallen op ad hoc basis. Dat betekent dat er op korte termijn vaak flexibel personeel wordt ingehuurd. Als gevolg daarvan kan de inhuur van logistiek personeel voor onduidelijkheid zorgen op de werkvloer. Wie is er verantwoordelijk voor de begeleiding en inwerking van de medewerkers? Spreek dit goed af en zorg ervoor dat uw collega’s op de hoogte zijn van de inhuur.

Hou rekening met toeslagen en uw eigen cao

Gaat u logistiek personeel inhuren via een bemiddelaar of uitzendbureau? Dan hebben de inhuurkrachten recht op dezelfde vergoedingen als uw ‘’eigen werknemers’’. Dat betekent dat toeslagen over over- en nachtwerk, onkostenvergoedingen en reiskostenvergoedingen worden doorbelast in het tarief. Zorg dat u hierover duidelijke afspraken maakt met een accountmanager van Inhuren.com (of een andere bemiddelaar in de logistiek).

Geef vastigheid aan de betere medewerkers

Het inhuren van logistiek personeel is zoals hierboven gezegd over het algemeen heel ‘’ad hoc’’. Gevolg daarvan is dat u inhuurkrachten niet altijd vaste uren kunt bieden. Toch raden wij u aan dit wel proberen in te passen. Bij Inhuren.com kunt u na 1040 gewerkte uren een medewerker geheel vrijblijvend zelf een contract aanbieden. Door vaste uren te bieden kunt u een getalenteerde medewerker meer bieden en binden aan uw organisatie.

Lees ook:


  • Titangel

    © 2006-2018 MKB Servicedesk B.V. is onderdeel van Dutch Network Group . Voor adverteren en content marketing graag contact opnemen met Agency No9 . Voor het maken van een eigen online community graag contact opnemen met Big Dash . Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *