085 – 488 1100

Hoe vind je zzp opdrachten in de transportsector?

Het is voor zelfstandigen in de transportsector niet altijd even makkelijk geweest om genoeg opdrachtgevers te vinden. In een tijd waarin er veel vraag is naar extra personeel in de transport hadden toch veel zelfstandigen het moeilijk. Met intrede van de WAB komt hier hoogstwaarschijnlijk verandering in. Aangezien freelancers niet onder de WAB indeling vallen. Dit maakt het voor opdrachtgevers aantrekkelijker om een freelancer in te huren, dan een uitzendkracht. Hieronder een aantal praktische tips voor freelancers.

Zorg dat je jezelf specialiseert 

Een misvatting is vaak dat zelfstandigen zichzelf te breed willen inzetten omdat ze bang zijn anders opdrachten mis te lopen. Het tegenovergestelde is juist waar. Hoe gespecialiseerder jouw werkzaamheden, des te groter de kans dat je extra opdrachten krijgt aangeboden. De reden hiervan is dat bedrijven deze specialisatie met jou gaan associëren waardoor ze eerder aan je denken.

Haal minimaal één groot rijbewijs 

Werk je in de transport? Dan zegt dat eigenlijk al genoeg. Je helpt met de transportkant van logistieke processen. Des te meer wagens jij kan besturen, hoe groter de kans is dat bedrijven jou willen inzetten. We raden het daarom aan om minimaal één groot rijbewijs te behalen. Zeker in deze tijd is het verstandig om te overwegen om naast je C-rijbewijs ook je CE-rijbewijs te behalen.

Zorg dat je administratie op orde is

Doe je goed werk maar is je administratie structureel een rommeltje? Dan zullen opdrachtgevers op den duur jou minder gaan inzetten. Als gevolg van een rommelige administratie worden facturen verkeerd gestuurd, te laat gestuurd en daardoor te laat uitbetaald. Bij de opdrachtgever zal dit ook voor de nodige frustratie zorgen.

Lever altijd goed werk af

Dit is natuurlijk een open deur, maar bij verre het belangrijkste aspect voor zowel werknemers als zelfstandigen. Goed werk wordt beloond. Opdrachtgevers in de transport zitten te springen om gespecialiseerde professionals. Doe je werk goed binnen jouw specialisatie en je zal de opdrachtgevers voor het uitkiezen hebben.

De benodigde competentie

Om in aanmerking te komen voor onze opdrachten en projecten op zzp-basis moet je voldoen aan de volgende punten:

  • Beschikken over een KvK inschrijving;
  • Ervaring in de transport;
  • Beschikken over een B-rijbewijs.

Direct aan de slag op zpp-opdrachten in de transport?

Neem dan direct contact op met Mike Gordijn. Je kan hem bereiken per mail met het volgende emailadres: mike@inhuren.com of hem bellen op het volgende nummer: 0611649183. Wil je meer weten over onze opdrachten? Klik dan hier en kies je branche en regio. Meer weten over de trends in de transportsector? Klik dan hier.