Horeca payroll

Dankzij horeca payroll profiteert u van meer flexibiliteit en minder financiële risico’s. Als u kiest voor payroll, nemen wij het werkgeverschap namelijk van u over. Het komt erop neer dat u zelf de gewenste medewerkers werft en dat zij bij u aan de slag gaan, maar dat het horecapersoneel bij ons op de loonlijst komen te staan.

Offerte aanvragen

Horeca payroll

Een van onze specialiteiten is de horeca payroll service die wij aanbieden aan horeca ondernemingen. Naast het feit dat horeca bedrijven personeel bij ons kunnen inhuren bieden wij ook de flexibiliteit van onze dienstverlening door middel van payroll. Dat betekent dat een horeca ondernemer ook zelf bijvoorbeeld restaurantmedewerkers kan zoeken en die flexibel in kan zetten als een soort van uitzendkracht. Het voordeel hiervan is dat de horeca ondernemer niet verplicht is om de werknemer zelf in dienst te nemen en een contract aan te bieden. Dit gaat namelijk via ons.

Zekerheid als horeca ondernemer

Door gebruik te maken van horeca payroll weet u als horeca ondernemer precies wat uw personeelskosten zullen zijn. U betaalt namelijk een vast tarief per uur voor een werknemer. Dit tarief is gebaseerd op het brutoloon van de werknemer vermenigvuldigd met een zogenaamde payroll omrekenfactor. De omrekenfactor die wij hanteren ligt tussen de 1,65 en de 1,7. Een voorbeeld: stel, u betaalt een werknemer op dit moment een bruto uurloon van € 10,- exclusief btw per uur. Bij een omrekenfactor van 1,65 betaalt u dus een all in tarief van 16,50 per uur. Hier komen verder geen extra kosten bij kijken.

Werkwijze inhuren.com

 • Vraag (telefonisch) informatie aan
 • Ontvang een voorstel of plan een afspraak in
 • Toegang tot onze online payrollaccount
 • Start direct de payroll (volledig door u zelf te beheren)
 • U ontvang wekelijks / 4 wekelijks een factuur voor geaccordeerde uren

Wat betekent payroll voor uw bedrijf?

Wanneer u de payroll in de horeca uitbesteed, geeft u een meerdere taken en verantwoordelijkheden uit handen. Echter bent u nog wel zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie van uw personeel en bepaalt u zelf het salaris. Ook ligt het regelen van de interne gang van zaken, zoals het voeren van functionering- en beoordelingsgesprekken nog bij u. U geeft dus niet alle werkgeversverantwoordelijkheden uit handen door de payroll uit te besteden.

Wat is het voordeel van payroll in de horeca?

Payroll in de horeca kent een aantal voordelen. Zo werft u zelf de gewenste werknemers, maar bent u juridisch gezien niet de werkgever, dit zijn wij (het payroll bedrijf). Het voordeel daarvan is dat u hierdoor geen werkgeversrisico loopt bij ziekte, uitval of verlof. En daar blijft het niet bij. Door medewerkers via payroll te laten verlopen, heeft u zelf geen omkijken naar de contracten, salarisadministratie en de wekelijkse of maandelijkse uitbetalingen aan de werknemers.

Horeca cao

Medewerkers die werken in de horeca vallen, vanzelfsprekend, in de horeca cao. Aangezien wij de payroll voor meerdere horecabedrijven doen, zijn wij meer dan bekend met deze cao.

Hoe de klant Inhuren.com beoordeelt

8,5
8,6Totaal oordeel 8,4Communicatie 8,3Meedenken 8,6Deskundigheid

De voordelen voor u op een rij:

 • Direct opzegbaar
 • Geen werkgeversrisico
 • Volledige controle via payroll platform
 • Minder administratie
 • Tot 5,5 jaar flexibele contractvormen
 • Tarief is altijd ALL-IN
 • Geen eigen risico bij ziekte

Liever persoonlijk contact?

Indien u liever eerst persoonlijk contact met een van onze specialisten wilt, kunt u het volgende formulier invullen. Wij zorgen er dan voor dat u op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld wordt.