Medewerker aan het woord: Richard Keijzer

25 februari 2019 door Daniel Sanandaji

Werken bij Inhuren.com

Ik zal mezelf even voorstellen: mijn naam is Richard en ik werk inmiddels zo’n 3 maanden met veel plezier voor het uitzendbureau Inhuren.com. Ik solliciteerde in eerste instantie op de vacature ‘’fulltime verhuizer gezocht in Den Haag’’, maar in de praktijk bleek al snel dat de werkzaamheden niet beperkt bleven tot alleen verhuiswerk. En dat is alleen maar leuk!

Voor mijn eerste klus moest ik bijvoorbeeld met de trein naar Groningen om te werken in het gerenommeerde NH Hotel. Samen met een andere collega vanuit Inhuren, moest ik ervoor zorgen dat alle oude (hotel)matrassen uit de hotelkamers werden gehaald en vervolgens buiten het hotel in een vrachtwagen werden geladen. De opdrachtgever in dit geval, betreft een bedrijf dat zich bezighoudt met en specialiseert in ‘Used Hotel Products’. Aangezien ik nog nooit in Groningen was geweest, leek me dit – na afloop van de werkzaamheden – een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk Groningen te leren kennen!

Het betrof een tweedaagse klus, en Inhuren.com had voor ons geregeld dat wij in dit hotel konden overnachten en ontbijten. Afgezien van het feit dat ik ongeveer de hele nacht wakker heb gelegen vanwege mijn snurkende collega (en tevens kamergenoot), was dit natuurlijk leuk geregeld door Inhuren.com. Kortom: een prima eerste werkervaring!

De daaropvolgende weken en maanden heb ik vanuit Inhuren.com allerlei uiteenlopende opdrachten gekregen, variërend van o.a. school- en bedrijfsverhuizingen, tot het werken op festivals en evenementen als bijvoorbeeld toezichthouder en verkeerscoördinator.

Een andere mooie opdracht, was bijvoorbeeld de wekenlange klus (voor de opdrachtgever UTS) bij de European Patent Office (EPO). De EPO (in het Nederlands: Europees Octrooibureau), is een orgaan van de Europese Octrooi Organisatie dat belast is met de uitvoering van het Europees Octrooiverdrag. Hier worden o.a. alle Europese octrooiaanvragen behandeld.

De EPO is inmiddels dusdanig groot geworden, dat ze hierdoor moesten uitbreiden. Aansluitend aan het het oude gebouw is inmiddels een nieuw, hypermodern gebouw uit de grond gestampt, om de EPO te voorzien in hun vraag naar een grotere (opslag)ruimte. Aan ons als uitzendkrachten was het in dit geval de taak om dit nieuwe gebouw te voorzien van alle allerlei (kantoor)benodigdheden, waarbij te denken valt aan bureaus, bureaustoelen, kasten, computers etc.

Het leuke van al deze uiteenlopende opdrachten, is dat je hierdoor in contact komt met veel verschillende type mensen. Inmiddels heb ik dan ook veel nieuwe vrienden gemaakt, dat uiteraard een leuke bijkomstigheid is naast het werk.

Een van die nieuwe vrienden is bijvoorbeeld Aarsh, die uit India komt. Als afgestudeerde masterstudent is hij momenteel op zoek naar werk als elektrische ingenieur in Nederland.

Helaas is er in India een groot overschot aan ingenieurs, waardoor veel werkzoekenden uit India hierdoor voor werk moeten uitwijken naar het buitenland in hun zoektocht naar een fulltimebaan.

Omdat Aarsh moeite had om (ook hier) een fulltimebaan te vinden, bood inhuren.com hem een mooie, tijdelijke oplossing, waardoor hij in afwachting van een baan als ingenieur gelukkig toch een bron van inkomsten had.

Na een paar maanden met veel plezier voor inhuren.com te hebben gewerkt, is het Aarsh inmiddels gelukt om een baan als ingenieur te vinden.

Dit is overigens tekenend voor het bedrijf inhuren: ze geven iedereen, ongeacht je leeftijd of afkomst, een kans om zich te bewijzen en zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Doe je je werk goed, dan krijg je meerdere en betere opdrachten aangeboden. Kom je vaak laat en loop je de kantjes ervan af, dan zijn daar ook consequenties aan verbonden. Gelukkig is het gros van de uitzendkrachten erg betrouwbaar, waardoor opdrachtgevers over het algemeen dan ook zeer tevreden zijn over uitzendkrachten van Inhuren.com. Daarnaast is het ook zelfs mogelijk om definitief (en fulltime) voor een van de opdrachtgevers van Inhuren.com te werken, wanneer bijvoorbeeld zowel de opdrachtgever als de uitzendkracht erg tevreden zijn over de samenwerking.

Een ander groot voordeel van werken bij dit uitzendbureau, is dat je per week kunt opgeven hoeveel en op welke dagen je graag wilt werken. Je hebt hierdoor dus een grote mate van vrijheid en flexibiliteit in je werk. Je kunt daarnaast ook bijvoorbeeld aangeven wat voor type werkzaamheden (en opdrachtgever) jouw voorkeur geniet, en welke werkzaamheden je juist wat minder liggen. Hier houden ze bij inhuren.com vervolgens rekening mee bij het toewijzen van opdrachten aan jou.

De afwisselende opdrachten betekenen ook dat je als uitzendkracht regelmatig met verschillende collega’s en opdrachtgevers te maken hebt. Hoewel sommige mensen het fijn vinden om op een en dezelfde plek werkzaam te zijn en te blijven, vind ik het juist prettig dat ik doorgaans te maken heb met andere mensen. Dit geeft mij namelijk weer de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat ik ook als een groot voordeel heb ervaren bij dit uitzendbureau (en ik denk dat veel studenten dit met mij eens zullen zijn) is dat je bij dit Inhuren.com niet maandelijks, maar per week wordt uitbetaald.

Daarnaast gaat he team op kantoor, dat naast de twee eigenaren bestaat uit een tweetal planners en een accountmanager, op een zeer vriendelijke en professionele wijze om met zowel de uitzendkrachten als met de opdrachtgevers. In mijn ervaring voelen uitzendkrachten zich hier zeer gewaardeerd, en zijn vrijwel altijd positief over de planning en de wijze waarop er met hen gecommuniceerd wordt.

Ook vanuit de opdrachtgevers is de algehele indruk van Inhuren.com erg positief, heb ik inmiddels gemerkt. Een belangrijke reden hiervoor, is dat er vanaf kantoor echt wordt meegedacht met opdrachtgevers. Wanneer een uitzendkracht zich bijvoorbeeld last-minute afmeldt wegens ziekte, of zich verslaapt en vervolgens dus te laat aanwezig is op/bij een klus, dan zorgt Inhuren dat er een adequate en gepaste oplossing komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *