085 – 488 1100

Payroll uitbesteden of uitzendkrachten inhuren?

Tegenwoordig maken steeds meer organisaties gebruik van flexibele arbeid. Zowel de inhuur van uitzendkrachten als het uitbesteden van payroll wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt door bedrijven.

Uitzendkrachten inhuren

Uitzenden is met name interessant wanneer uw bedrijf of organisatie op korte termijn extra personeel nodig heeft, maar die niet zelf kan vinden. Of wanneer u geen werknemers kan vinden die u maar voor twee dagen in de week werk kunt bieden, terwijl deze werknemers opzoek zijn naar werk met meerdere uren. Een uitzendbureau kan wel werknemers vinden die bereid zijn om bij u maar twee dagen te werken, omdat het uitzendbureau ze de rest van de week bij andere opdrachten kan plaatsen.

Payroll uitbesteden

Payroll is met name interessant wanneer u in het hierboven geschetste scenario wel werknemers kan vinden, maar u deze werknemers liever niet zelf in dienst neemt. Misschien heeft u geen zin om tijd kwijt te zijn aan het opstellen van contracten of loopt u liever niet het risico op verplichte doorbetaling bij ziekte, uitval of verlof van de werknemers. Payroll neemt u deze zorgen uit handen en regelt voor u alles omtrent het juridisch werkgeverschap. U hoeft de werknemers slechts in te plannen en aan het werk te zetten. Het payrollbedrijf doet voor u de rest.

Combinatie van payroll en uitzenden mogelijk?

Een combinatie van payroll en uitzenden is mogelijk. Denkt u hierbij aan de situatie waarbij u bijvoorbeeld een verhuisorganisatie leidt en voor een aantal dagen in de week extra mankrachten tekort komt? U weet niet zeker of u deze extra mankrachten wekelijks nodig heeft. U huurt dan uitzendkrachten in bij een uitzendbureau. Maar naast de extra uitzendkrachten wilt u niet dat u teveel risico loopt over uw eigen personeel. U kiest er dan voor om een aantal van uw verhuizers te laten payrollen door een payrollbedrijf. Vaak kan het uitzendbureau, naast het ter beschikking stellen van uitzendkrachten, ook helpen bij het payrollen van uw eigen werknemers. De combinatie van payrolling en uitzenden is dus zeker een mogelijkheid.

Kortom

Het is geheel afhankelijk van uw situatie of u uw payroll moet uitbesteden of uitzendkrachten moet inhuren. Vraagt de situatie snel om extra personeel die u zelf niet kunt vinden? Dan is het inhuren van uitzendkrachten een goede optie. Maar heeft u liever niet het gedoe omtrent salaris administratie en loopt u liever geen werkgeversrisico? Dan is payrolling een zeer interessante optie.

Personeel inhuren?

Bent u op zoek naar gespecialiseerd personeel in de logistiek en transport? Inhuren.com helpt logistieke en transport organisaties door heel Nederland aan personeel. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact met ons op via 085 488 11 16. Wil je eerst meer weten over ons? Lees hier meer onze werkwijze en ons digitale uitzendplatform.

Gerelateerde content