Payroll voor zzp

Veel mensen dromen ervan: voor jezelf werken als freelancer. Maar het is niet eenvoudig om in een keer een overstap te maken van werken in loondienst naar het werken als zelfstandige. Veel beginnende freelancers starten daarom naast hun baan, of gaan een aantal uren minder in loondienst werken, om hun bedrijf op te bouwen. Toch hebben in 2017 volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel 9% meer mensen de stap gewaagd dan het jaar daarvoor. Eind vorig jaar was het aantal zzp’ers ruim 900.000. Van deze groep werkt ruim 230.000 minder dan 15 uur per week.

De termen zzp’er en freelancer betekenen eigenlijk hetzelfde: ondernemen vanuit een bedrijf zonder personeel. De term zzp’er is gebruikelijk in de bouw- en metaalsector, de benaming freelancer wordt vaker gebruikt door ondernemers in de zorg of communicatie. Veel startende ondernemers bouwen hun bedrijf op, door naast hun huidige baan te gaan freelancen. U kunt ervoor kiezen de uren die u als freelancer werkt als overige inkomsten aan de Belastingdienst op te geven. Maar als freelancer kunt u ook met de opdrachtgever afspreken, dat de gewerkte uren uitbetaald worden via payrolling. Als freelancer is het dan niet noodzakelijk om als ondernemer ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.

Financiële consequenties

Een overstap maken van loondienst naar zelfstandig ondernemer kan namelijk flinke financiële consequenties hebben. Volledig werken als ondernemer wordt financieel pas echt interessant als u in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen bij de Belastingdienst moet u minimaal 1225 uur in een kalenderjaar in uw bedrijf hebben gewerkt. En daar wringt de schoen.

Uren uitbetalen via payrolling

Veel startende ondernemers halen deze 1225 uur niet en kiezen daarom voor de voordelen van een payrollconstructie. Als freelancer bepaalt u zelf voor wie u gaat werken. U maakt zelf de afspraken met de opdrachtgever over het aantal uren en het uurtarief. Het payrollbedrijf zorgt voor de administratieve afhandeling. De uren worden aan u uitbetaald door het payrollbedrijf, zij dragen de werkgeverslasten af en betalen de inkomstenbelasting. Als freelancer krijgt u een arbeidsovereenkomst bij het payrollbedrijf. Voordeel is, dat u in tegenstelling tot een geregistreerde ondernemer, geen dure arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft af te sluiten. In geval van langdurige ziekte komt u in aanmerking voor een ziektewetuitkering, dus dat geeft een stuk zekerheid. Het payrollbedrijf factureert de gewerkte uren aan de opdrachtgever en neemt daarmee ook het debiteurenrisico over. Zo kunt u zich als freelancer helemaal richten op de ontwikkeling van uw bedrijf.

Krijgt u ook gelijk zin om voor uzelf te beginnen? Inhuren.com helpt u graag om met payrolling een vliegende start te maken.

Lees ook:

Wat kost personeel via payroll?
Wat betekent payroll voor uw organisatie?
Payroll uitbesteden of uitzendkrachten inhuren?
Checklist inhuur uitzendkrachten en personeel
Personeel gezocht, wat nu?