Payroll: Wij verzorgen uw salaris- en personeels- administratie

Wij treden op als juridisch werkgever van uw tijdelijke en vaste medewerkers. Hierdoor loopt u geen contractuele risisco’s en heeft u geen administratieve verplichtingen.

Offerte aanvragen

Wat is payroll?

Onder payroll verstaan we het overnemen van het werkgeverschap. Dit houdt in dat uw medewerkers bij ons in dienst komen, maar wel bij u aan de slag gaan. Hierdoor worden wij de juridische werkgever en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Die voordelen zijn tevens de redenen waarom veel bedrijven kiezen voor payroll. De twee belangrijkste redenen/voordelen zijn:
– U loopt geen werkgeversrisico bij de inzet van personeel
– U zit niet vast aan vaste contracten
– Met payroll kunt u tot wel 5,5 jaar flexibel personeel inzetten.

Wanneer is payroll interessant voor u?

Of u nu een eenmanszaak hebt of een grote MKB organisatie met 500 medewerkers; in beide gevallen is het interessant. Heeft u een klein bedrijf? Dan is het prettig dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de personeelskosten wanneer de omzet tegenvalt of werknemers ziek worden of arbeidsongeschikt raken. Heeft u een groot bedrijf? Dan kunt u heel flexibel personeel inzetten op diverse projecten. Een bijkomend voordeel is dat u geen omkijken meer heeft naar alle rompslomp omtrent loonadministratie en het in orde maken van arbeidsovereenkomsten. Dit nemen wij voor u uit handen.

Hoe werkt payroll?

Via ons payroll platform kunt u uw bedrijf aanmelden en de medewerkers – die u via payroll wil laten verlopen – gemakkelijk toevoegen. Die medewerkers ontvangen vervolgens digitaal een overeenkomst en kunnen deze ook digitaal ondertekenen. Zijn de overeenkomsten getekend? Dan worden alle documenten door ons gecontroleerd en goedgekeurd. De gewerkte uren kunnen zowel u als uw medewerkers via het platform invoeren en doorgeven. Na goedkeuring betalen wij wekelijks (iedere donderdag) alle gewerkte uren uit. De verloning kan – indien gewenst- ook per 4 weken worden uitbetaald. Na iedere verloning ontvangt u de factuur.

Wilt u tussentijds gegevens aanpassen of nieuwe medewerkers toevoegen? Geen probleem! Via het payroll platform kunt u zelf op ieder gewenst moment alles regelen. Komt u er niet uit of loopt u vast? Dan helpt onze payroll specialist u verder.

Met welk payroll tarief moet u rekening houden?

Voor payroll wordt er een vast omrekeningsfactor van 1,65 gehanteerd.

Rekenvoorbeeld uitgaande van € 10,- bruto per uur:

Tarief = Bruto uurloon kandidaat (€ 10,00 per uur )* 1,65 = € 16,50 (all-in) per uur.

Medewerker ontvangt: € 10,00 per uur + 18% reserveringen (zit in omrekenfactor verwerkt) = € 11,80 bruto per uur.

Bovenstaande tarief is inclusief:

  • Loonkosten, sociale lasten en premies
  • Reserveringen voor vakantie-, ziekte- en feestdagen
  • Onze service

Bovenstaande tarief is exclusief:

  • Btw (21%)
  • Eventuele reiskosten

*Voor de bouw hanteren wij een andere omrekeningsfactor. Deze kunt u opvragen bij onze payroll specialist. 

Het voordeel van payroll

Payroll heeft een aantal voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Als werkgever heeft u het voordeel dat de payrollonderneming alle administratieve en contractuele zaken omtrent loonadministratie uit handen neemt. Daarnaast heeft u geen extra kosten bij ziekte, uitval of verlof wanneer uw werknemers op de payroll staan bij een ons. Voor werknemers heeft payroll ook een aantal voordelen. Zo kunnen werknemers op ieder gewenst moment bij hun loon en pensioengegevens.

Daniël Sanandaji Recruiter

Daniël Sanandaji is de payrollspecialist van Inhuren.com. Voor vragen over uitbesteding van het flexibele werkgeverschap kunt u contact opnemen met Daniël.

085-4881118