Wat te verwachten bij solliciteren via een uitzendbureau

11 februari 2018 door Wouter Meens

Solliciteren via een uitzendbureau gaat vaak net iets anders dan wanneer je direct bij een bedrijf solliciteert. Ben je benieuwd hoe het sollicitatieproces bij een uitzendbureau precies in zijn werk gaat? In dit artikel leggen we je alles uit, van het reageren op een vacature tot de plaatsing bij een bedrijf.

Reageren op een vacature

Uitzendbureaus hebben een eigen vacaturebank en/of posten vacatures op vacaturesites. Dit doen andere bedrijven toch ook denk je dan? Ja dat klopt, echter komt je sollicitatie in dit geval binnen bij het uitzendbureau die de vacature aanbiedt. Zie je een leuke vacature en solliciteer je daarop? Dan komt hij dus bij het uitzendbureau binnen en is het wachten op een terugkoppeling (die je in sommige gevallen niet krijgt).

Intakegesprek

Het uitzendbureau beoordeelt vervolgens jouw profiel, cv en motivatie en beslist daarna of ze je wel of niet uitnodigen voor een intakegesprek. Blijk je niet helemaal goed aan te sluiten op de vacature? Dan kijkt het uitzendbureau of er nog andere soortgelijke vacatures openstaan waar je misschien beter bij past.

Terugkoppeling

Na jouw intakegesprek wordt er bepaald of je wordt voorgesteld aan het desbetreffende bedrijf. Uiteraard met wederzijdse goedkeuring. Je kunt na een intakegesprek altijd een terugkoppeling verwachten met uitleg. Is het gesprek van beide kanten goed bevallen? Dan is de kans groot dat je wordt voorgesteld aan het bedrijf.

Gesprek bedrijf

Als het bedrijf ook enthousiast is over jouw profiel zal er een eerste gesprek worden gepland tussen jou en het desbetreffende bedrijf. De intercedente is hierin de contactpersoon. Na het eerste gesprek laat het bedrijf ons weten of ze je via het uitzendbureau aannemen of niet. De intercedente zal dit naar jou terugkoppelen.

Aan de slag als uitzendkracht

Als je bent aangenomen en aan de slag gaat zijn er een aantal zaken waar je nog op moeten letten. Je krijgt nu namelijk een arbeidsovereenkomst (oftewel uitzendovereenkomst) van het uitzendbureau aangeboden. De eerste 1040 uur zal je via het uitzendbureau werkzaam zijn en dus niet via het bedrijf waar je gaat werken. Je bent juridisch gezien werknemer van het uitzendbureau.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *