Wanneer is het tijd voor een carrièreswitch?

7 februari 2018 door Marjolein Egbers

Heb je weleens het gevoel dat je stilstaat als het gaat om je carrière? Heb je steeds minder plezier in het werk dat je doet? Of ben je steeds vaker de dagen aan het uitzitten tot het weekend eindelijk aanbreekt? Misschien is het dan wel tijd voor een carrièreswitch.

Je gaat niet meer met plezier naar werk

Tuurlijk, iedereen gaat weleens met tegenzin naar zijn of haar werk. Heb je dit echter wekelijks of zelfs dagelijks dan moet je je afvragen of je nog wel op je plek zit. Vraag jezelf af wat de oorzaak is van die tegenzin? Is het iets wat je niet kunt veranderen, dan moet je je afvragen of het niet tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Qua ontwikkeling sta je al even stil

Wellicht heb je het onwijs leuk op je werk, maar mis je een stukje uitdaging. Dat kan! Je merkt dat je stilstaat als het gaat om je eigen ontwikkeling, terwijl je eigenlijk wilt doorgroeien. Wanneer dit op korte termijn niet mogelijk is binnen je huidige functie, is het een zeer gegronde reden om eens om je heen te kijken naar een baan met meer mogelijkheden.

Je privéleven leidt eronder

Ben je al jaren werkzaam bij dezelfde werkgever en maak je veel lange dagen? Misschien vond je dit niet erg toen je er net begon. Echter kan een verandering in je leven naast werk – zoals een vaste relatie en kinderen – ervoor zorgen dat het draaien van zoveel overuren niet meer samengaat met je privéleven. Een goede reden voor een carrièreswitch.

Er heerst te veel negativiteit

Botert het niet met je leidinggevende of directe collega’s en heerst er een continue negatieve sfeer? Dan heeft dat invloed op je werk. Je kunt nog zoveel plezier hebben in het werk zelf, maar als de sfeer niet goed is dan kan dat heel vervelend zijn. Zo vervelend dat je steeds vaker met tegenzin naar je werk gaat.

De bedrijfscultuur past niet meer bij je

Werk je al jarenlang bij hetzelfde bedrijf en paste je toendertijd goed bij de bedrijfscultuur? De kans is groot dat er in de loop der tijd werkwijzen en visies zijn veranderd en daarmee ook de bedrijfscultuur. Hierdoor kan het voorkomen dat het bedrijf en jij uit elkaar groeien en de neuzen niet meer dezelfde richting op staan.

Je voelt je niet gewaardeerd

Kan er echter nooit, maar dan ook nooit een complimentje af van je leidinggevende? Of krijg je alleen iets te horen van je werkgever wanneer dingen niet lopen zoals gepland? Dan kan dat leiden tot irritaties en frustraties, die je werkplezier verminderen.

De werkdruk is te hoog

Ook zijn er genoeg mensen die met heel veel plezier naar hun werk gaan, maar letterlijk omkomen in de hoeveelheid werk wat er iedere dag blijft liggen. Dit zorgt voor stress, een hoge werkdruk en kan leiden tot een burn-out. Is de werkdruk te hoog voor je? Zie dat dan niet als falen. Wellicht past je huidige functie binnen dit bedrijf dan toch niet helemaal bij je en moet je kijken naar een andere baan.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *