Voordelen werken in de verhuizingen

26 maart 2019 door Wouter Meens

Inhuren.com heeft veel verhuisbedrijven als opdrachtgevers. Dagelijks zetten wij dan ook veel verhuizers aan het werk op verschillende locaties in Nederland.

Werken als verhuizer is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen vinden het te zwaar, andere mensen vinden de werkomstandigheden niet ideaal omdat het werk nog wel eens kan uitlopen of op verschillende locaties plaatsvindt.

Dat gezegd hebbende biedt werken in de verhuizingen een aantal leuke kanten. Onder de verhuizers van Inhuren.com zijn de voornaamste voordelen die genoemd worden:

  1. Plezier met collega’s
  2. Dagelijks fysiek werk mogen doen
  3. Iedere dag op een andere locatie werken
  4. Mogelijkheid om fooi te krijgen
  5. Kans op gratis meubels en spullen
  6. Mogelijkheid om vrachtwagenrijbewijs te behalen

Plezier met collega’s 

Plezier hebben in je werk is natuurlijk het allerbelangrijkste. Tenminste, dat vinden wij bij Inhuren.com. Bij Inhuren.com staat dan ook hard werken en lol hebben voorop. In de verhuizingen werk je vaak met een groep verhuizers (vaak mannen) op verschillende klussen. Vaak is er onder verhuizers veel humor en is het belangrijk dat er veel wordt gelachen. Veruit de meeste verhuizers geven aan dat ze dit heel belangrijk vinden in de verhuizingen. In de praktijk zien wij dan ook vaak dat mensen terugkeren naar de verhuizingen omdat ze op ander werk niet dezelfde onderlinge sfeer hebben gevonden.

Dagelijks fysiek werk mogen doen 

Fysiek werk doen is niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er veel mensen die het heerlijk vinden om fysiek werk te doen en gek worden als ze de hele dag op een kantoor zouden moeten werken. Wekelijks krijgen wij bij Inhuren.com dan ook een veel sollicitaties van mensen die bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening werken maar liever fysiek werk doen. Zelfs hoogopgeleide mensen met een hbo of universitair afgeronde studie komen zo vaak bij ons terecht om op parttime basis in de verhuizingen te kunnen werken. En daar zit natuurlijk ook veel logica in. De meeste mensen die zowel fysiek als mentaal werk hebben gedaan herkennen dat fysiek moe zijn aan het einde van de dag vaak fijner is dan mentaal moe.

Iedere dag op een andere locatie werken 

Sommige mensen moeten er niet aan denken. Verhuizers vinden het heerlijk dat ze dagelijks op een andere locatie mogen werken. Door dagelijks op een nieuwe locatie te werken blijft het werk nieuw en uitdagend. Hierdoor blijft het werk interessant en begint het niet snel saai te worden. Met name in de particuliere verhuizingen is het de normaalste zaak van de wereld dat een verhuizer in vijf werkdagen op vijf verschillende opdrachten heeft gewerkt. Als projectverhuizer bij bedrijven of overheden wil dit nog wel eens anders zijn. Projectverhuizingen duren vaak langer waardoor de verhuizers een week of meerdere weken op diezelfde locatie werken.

Mogelijkheid om fooi te krijgen 

Dit geldt met name voor de particuliere verhuizingen. Bij particuliere verhuizingen zijn er aan het einde van de dag particuliere die fooi geven aan de verhuizers. Dit kan in een maand tijd nog wel eens lekker aantikken als extraatje voor de verhuizers. Ook het missen van de fooi is vaak reden voor mensen om terug te keren in de verhuizingen.

Kans op gratis meubels en spullen 

Het komt vaak voor dat bij een verhuizing oude spullen en meubels overblijven waar de eigenaar zo snel mogelijk vanaf wilt. Vaak is de eigenaar van de spullen al blij als hij ze weg kan doen zonder verdere moeite. Dit zorgt ervoor dat verhuizers jaarlijks veel spullen en meubels gratis mee kunnen nemen en bijvoorbeeld zelf kunnen gebruiken of door kunnen verkopen. Ook dit is net als de fooi een mooi extraatje.

Mogelijkheid om een vrachtwagenrijbewijs te halen 

Voor veel vrachtwagenchauffeurs is werken voor een verhuisbedrijf niet interessant. De reden daarvan is dat vrachtwagenchauffeurs ”over het algemeen” willen rijden en niet fysiek werk willen doen. Dat is ook de reden dat Inhuren.com moeite heeft met het vinden van vrachtwagenchauffeurs voor winkeldistributie en verhuisbedrijven. Als alternatief kiezen verhuisbedrijven er dan voor om eigen verhuizers een vrachtwagenrijbewijs te laten halen. Als verhuizer kan je dan vaak op kosten van de zaak je vrachtwagenrijbewijs halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *