085 – 488 1100

Waarom zijn veiligheidsschoenen verplicht in de logistiek?

Er kunnen veel gevaren in de logistiek ontstaan die vermeden kunnen worden met de juiste veiligheidsmaatregelen. Het juiste paar veiligheidsschoenen is zeer belangrijk tijdens lange en vermoeiende diensten. In de logistiek volstaat gewoon schoeisel niet – comfortabele én veilige schoenen zijn nodig.

Redenen waarom veiligheidsschoenen verplicht zijn in de logistiek:

1. Voorkomt vermoeidheid

In de logistiek beweeg je vaak de hele dag op harde oppervlakken zoals beton. Tijdens lange diensten kan vermoeidheid een probleem worden, omdat spieren in de voeten, benen, rug en andere delen van je lichaam moe worden. De situatie kan alleen maar erger worden met slecht schoeisel. Veiligheidsschoenen die voldoende demping en ondersteuning van de voetboog bieden, maken het comfortabeler. Op deze manier belast je alle spieren veel minder. Voorkom dat je oververmoeid bent na uren bewegen en minder pijn ervaart, waardoor je meer alert bent tijdens je dienst.

2. Voorkomt uitglijden, struikelen en vallen

Het dragen van het juiste paar veiligheidsschoenen betekent dat je eerder op je voeten blijft staan, ongeacht de verschillende oppervlakken in loodsen, magazijnen of andere werkplekken. Veiligheidsschoenen hebben veelal anti-slipzolen, waardoor je minder snel uitglijdt. De kans dat je valt is dan ook nihil, waardoor je geen blessure oploopt.

3. Beschermt tegen vallende voorwerpen

In de logistiek draag je vaak zware voorwerpen. Er is ook altijd de kans dat zware voorwerpen kunnen vallen, op de momenten wanneer je ze het minst verwacht. Veiligheidsschoenen zijn voorzien van een beschermende neus die effectief kneuzingen aan uw voeten kunnen voorkomen. Dus zelfs als er een moment is waarop een object erop valt, blijven je voeten beschermd.

4. Beschermt tegen chemicaliën en andere gevaren

Veiligheidsschoenen zijn nodig in de logistiek, omdat er veel potentiële gevaren zijn. Een scherp voorwerp, elektrische gevaren of chemicaliën kunnen normaal schoeisel doorboren en je voeten beschadigen. Veiligheidsschoenen bieden bescherming tegen deze gevaren vanwege de zware materialen.

5. Vermijdt pijnlijke voeten en blaren

Slecht schoeisel kan leiden tot pijnlijke voeten en blaren, wat het niet alleen pijnlijk maakt om kleine taken uit te voeren, maar zelfs zo erg dat je vrij moet nemen om te herstellen. Blaren en pijnlijke voeten worden veroorzaakt door wrijving tussen je voeten in combinatie met de schoenen die je draagt. Veiligheidsschoenen moeten perfect passen, zodat u het comfort en de stabiliteit hebt om te voorkomen dat er voetproblemen ontstaan. Op deze manier kun je tijdens de verschuivingen op je benen blijven staan zonder pijn te hebben.

6. Voorkomt gewrichtspijn

Tot slot kan slecht schoeisel ertoe leiden dat je ernstigere pijnen ontwikkelt. Dit kan neerkomen op slechte enkel- of voetondersteuning, wat kan leiden tot gewrichtspijn. Na verloop van tijd kan die gewrichtspijn uitmonden in je enkels, knieën en zelf je rug. Veiligheidsschoenen kunnen die pijn helpen elimineren en lange diensten comfortabeler maken.

Zet de eerste stap naar het begrijpen van de impact van veiligheid in de logistiek

Als het gaat om de logistiek, zijn veiligheidsschoenen slechts een deel van het bredere beeld. Het is erg belangrijk dat zowel werknemers als werkgevers bewust bezig zijn met het begrip ”veiligheid” tijdens het werk, aangezien er vaak onnodige ongelukken plaatsvinden die gemakkelijk voorkomen kunnen worden.