085 – 488 1100

Wat is cable management?

Cable management is een essentieel onderdeel van het dagelijkse werk van een elektricien of paneelbouwer. Inhuren.com zendt dagelijks medewerkers uit naar cable management klussen. Wij kunnen daarom als geen ander uitleggen wat cable management is. 

Wat houdt cable management in?

Cable management verwijst naar het management van bekabeling bij werkplekken, kantoren en bedrijven. Bij apparatuur en installaties lopen er vaak meerdere kabels vanuit andere apparaten naar de installatie. Al deze bekabeling kan ervoor zorgen dat er een onveilige of onoverzichtelijke omgeving ontstaat. Cable management zorgt ervoor dat de kabels worden weggewerkt in kabelgoten of worden samengetrokken met bijvoorbeeld tape. Op deze manier ontstaat er weer een werkbare en overzichtelijke situatie.

Bekend voorbeeld: werkplakken

Een bekend voorbeeld van cable management is in het geval van werkplekken. Werkplekken zijn meestal een aaneenkoppeling van schermen, computers, laptops, speakers, telefoontoestellen en bijvoorbeeld een printer. Doordat al deze apparaten met elkaar in verbinding staan is er vaak meters aan bekabeling nodig. Deze bekabeling moet worden aangesloten en netjes worden weggewerkt.

Met welke zaken moet er rekening gehouden worden?

Bij cable management moet er rekening worden gehouden met een aantal verschillende zaken:

  • Type bekabeling;
  • Labels van de bekabeling;
  • Aansluitingen van verschillende apparaten;
  • Aansluitingen van verschillende installaties.

Wat doet een medewerker cable management?

Een medewerker cable management is verantwoordelijk voor het netjes verwerken en ordenen van bekabeling. De medewerkers cable management van Inhuren.com worden vaak ingehuurd bij bedrijfsverhuizingen en projectverhuizingen. Een voorbeeld is een afdeling waar tientallen medewerkers werken die naar een andere locatie gaan.

In dat geval moeten er naast de bureaus, stoelen en kasten ook printers, schermen, computerkasten en telefoons worden verhuisd. Vaak gebeurd dit onder leiding van een ervaren voorman die veel verstand heeft van ICT, hardware en bekabeling.

Taken en verantwoordelijkheden medewerker cable management:

Een medewerker cable management voert verschillende werkzaamheden uit:

  • Sorteren van verschillende kabels;
  • Opzetten en indelen van werkplekken;
  • Aansluiten van hardware en bekabeling;
  • Vragen van medewerkers beantwoorden;
  • Overleg voeren met het cable management team;
  • Verhuizen van werkplekken, meubels, hardware en kabels.

Meer over Inhuren.com

Bent u op zoek naar medewerkers voor een cable management opdracht en wilt u meer weten over de inhuur van uitzendkrachten? Lees dan hier hoe wij vraag en aanbod samenbrengen. Of ben je een werknemer en wil je meer weten over onze klussen? Klik dan hier.