085 – 488 1100

Wat is een elektromonteur?

Bent u op zoek naar meer informatie over een elektromonteur? Lees hier meer over onder andere de werkzaamheden en salarissen van een elektromonteur en hoe u een elektromonteur kan inhuren.

Wat is een ”elektromonteur”?

Het werk van een elektromonteur is erg veelzijdig, van onderhoud, reparatie en installatie tot het testen van elektrotechnische installaties of systemen. De elektromonteur zal vaak op locatie de installatie doen of reparatie uitvoeren, naar diverse locaties reizen is dan ook onderdeel van het werk. De elektromonteur heeft vaak een onafhankelijke instelling, oog voor detail en is klantgericht. Een elektromonteur inhuren? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden 

  • Leidingwerk, armaturen ophangen en kabeltrekken
  • Monteren van WCD’s, buisinstallaties, brand-meldsystemen en toegangscontrole
  • Afmontage werkzaamheden en data aanleggen Extra groepen aanmaken, tekening lezen, stortbouw, hakken en frezen, CCTV
  • Repareren en bij- / afstellen van installaties, machines, defecte onderdelen, etc
  • Controleren en testen of elektrische systemen en bedradingen van installaties en onderdelen voldoen aan de geldende normen en voorschriften, van bijvoorbeeld de NEN 1010, 3140 en de NEN 3840 en NEN-EN 50110
  • Rapporteren en adviseren van de stakeholders i.v.m. het functioneren van installaties en eventuele risico’s

Welke bedrijven huren een elektromonteur in?

De werknemers werken meestal voor grote bedrijven in de woning- en utiliteitsbouw, scheepsbouw, telecom, industrie, petrochemie en weg- en waterbouw of voor installatiebedrijven of elektrotechnische ondernemingen.

Wat is het salaris?

Het salaris hangt van de ervaring, het opleidingsniveau en specifieke verantwoordelijkheden binnen een bedrijf. Een MBO opleiding niveau 1, 2 of 3 richting elektrotechniek of vergelijkbaar is vereist. In de meeste gevallen dient een de werknemer  in het bezit te zijn van een VCA-certificaat en een NEN 3140. Een beginnende elektromonteur verdiend tussen de €1.500 en 2.500 bruto per maand. Het salaris van een ervaren elektromonteur kan oplopen tot € 3.500 bruto per maand.

Hoe kunt u een elektromonteur vinden?

Wij helpen u graag aan een gemotiveerde elektromonteur. Doe een vrijblijvende aanvraag of neem direct telefonisch contact op met één van de medewerkers van Inhuren.com. Samen met een specialist worden uw behoeften en verwachtingen besproken. Vervolgens wordt er na uw goedkeuring direct op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. De profielen van deze kandidaten krijgt u al binnen enkele werkdagen toegestuurd. U kunt zelf kiezen met welke kandidaten u een gesprek inplant en wie u uiteindelijk inhuurt. Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00. 

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields