085 – 488 1100

Wat is een fietskoerier?

Op zoek naar informatie over fietskoeriers? Bekijk hieronder de taken, het salaris van een fietskoerier en de mogelijkheden van Inhuren.com.

Wat is een ”fietskoerier”?

Een fietskoerier is een koerier die per fiets pakketjes bij geadresseerden bezorgd. De werknemers leveren een flexibelere en snellere dienst dan een reguliere koerier. Het gros van de fietskoeriers is werkzaam in grotere steden. Fietskoerier inhuren? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden

  • Veilig deelnemen aan het verkeer
  • Het beschikken over een goede conditie
  • Afleveren van pakketten aan de geadresseerden
  • De meest effectieve routes nemen om van A naar B te komen

Welke bedrijven huren een fietskoerier in?

Bedrijven die binnen de stad post of pakketjes rechtstreeks willen en kunnen bezorgen. Buiten de stad is er vaak sprake van een distributiecentrum, dit kan je zien als een tussenpost, waar koeriers de pakketjes ophalen. In grotere steden is dit niet het geval, aangezien de koeriers de post gelijk kunnen ophalen bij de opdrachtgever. Dit geeft de mogelijkheid dat koeriers ingehuurd kunnen worden. Daarnaast hebben fietskoeriers geen last van files. Deze flexibele en snelle dienstverlening brengt voor bedrijven voordelen met zich mee. Tegenwoordig kunnen ook bedrijven met grotere pakketjes fietskoeriers inhuren, omdat veel koeriers gebruik maken van speciale vrachtfietsen.

Wat is het salaris?

Het beroep fietskoerier wordt grotendeels uitgevoerd door jongeren als een bijbaan. Bij een 12 uur durende werkweek wordt er tussen de €300 en €520 bruto verdient, dit hangt af van de leeftijd. Bij een vaste baan uitgevoerd door een volwassene wordt er tussen de €1.500 en €2.000 bruto verdient.

Hoe kunt u een fietskoerier vinden?

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend bij onze specialist een offerte aanvragen. Onze specialist helpt u verder met een vraag over een opdracht, vacature of tijdelijk project. Dit proces is geheel vrijblijvend en gratis. Na een overeenstemming gaat de specialist per direct voor u aan de slag. Binnen enkele dagen wordt u voorgesteld aan een geschikte kandidaat. Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields