085 – 488 1100

Wat is een HRM medewerker?

Wat is een HRM medewerker?

Een HRM medewerker houdt zich vooral bezig met werkzaamheden rondom het personeel. Dit bevat zowel het aanwerven en het behouden van personeel. De werkzaamheden zijn dan ook veelzijdig. Meer weten? Neem direct contact met ons op via: 085-4881100. 

De taken en verantwoordelijkheden

  • Het schrijven van vacatureteksten
  • Het opstellen en aanpassen van arbeidsovereenkomsten
  • Het bijhouden van HRM-systemen
  • Het beantwoorden van medewerkersvragen
  • Het uitvoeren van de salarisadministratie werkzaamheden

Bij welke bedrijven werken deze medewerkers? 

Een HRM medewerker wekt vaak bij een relatief grote organisatie met een HR-afdeling. Dit kunnen non-proforganisatiescommerciële bedrijven en overheidsinstanties zijn. De medewerker werkt vaak samen met HRM managers, administratieve medewerkers en adviseurs. 

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?  

Het exacte salaris is sterk afhankelijk van het opleidingsniveau, de organisatie en de ervaring van de werknemer. Het salaris kan variëren van ongeveer €2.250 tot €3.045 per maand. 

Waar kunt u een HRM medewerker vinden? 

Opzoek naar een HMR medewerker? Er zijn meerdere manier waarop u aan een geschikte kandidaat kan komen. De eerste manier is om een vacature te plaatsen op een externe vacaturebank. Ook kunt u uw familie, vrienden of collega’s om hulp vragen. De derde optie is om een uitzendbureau zoals Inhuren.com in te schakelen. Een medewerker van Inhuren.com zal eerst tijdens een telefoongesprek uw wensen en eisen in kaart brengen. Hierna gaan de recruiters opzoek naar een geschikte kandidaat. Binnen een aantal dagen krijgt u geschikte kandidaten voorgesteld waarvan u het profiel kan bekijken. U bepaalt zelf wie u uitnodigt voor een sollicitatiegesprek en wie u uiteindelijk inhuurt. Benieuwd wat Inhuren.com voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via: 085-4881100. 

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields