085 – 488 1100

Wat is een rotting equipment engineer?

Bent u op zoek naar meer informatie over een rotating equipment engineer? Lees hier meer over onder andere de werkzaamheden en salarissen van een rotating equipment engineer en hoe u een rotating equipment engineer kan inhuren.

Wat is een ‘rotating equipment engineer’?

Een rotating equipment engineer is werkzaam in de olie- en gas industrie of de mijnbouw en wordt ook wel rotating equipment field service engineer genoemd. De medewerker zorgt voor het vervangen, onderhouden, repareren en installeren van draaiende onderdelen van machines, zoals pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen. Deze medewerker heeft vaak een uitvoerende en administratieve rol bij de opdrachtgever. Een rotating equipment engineer inhuren? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden

  • Analyseren en oplossen van storingen (mechanisch als elektrisch)
  • Onderhouden en vervangen van centrifugale pompen, tandwielkasten en kleppen
  • Service en (preventief) onderhoud om die apparatuur in optimale conditie te houden
  • Monteren, onderhouden of repareren van onder andere aandrijfkasten, compressoren en turbines
  • Afleveren van reparatierapporten en meetprotocollen bijhouden over de uitgevoerde werkzaamheden.

Welke bedrijven huren een rotating equipment engineer in?

De werknemer werkt voornamelijk in de olie- en gas industrie en mijnbouw. De medewerker is voornamelijk werkzaam op locaties van opdrachtgevers of demonteert bij opdrachtgevers het rotating equipement. Offshore werkzaamheden kunnen ook voorkomen. Soms onderhoudt of repareert hij de onderdelen in de werkplaats en transporteert de engineer de onderdelen eventueel weer naar de klant, als ze klaar zijn.

Wat is het salaris?

Het precieze salaris is onder andere afhankelijk van de ervaring en het opleidingsniveau. Een MBO 2 of 3 opleiding richting werktuigbouwkunde of vergelijkbaar is vereist. Verder wordt er vaak gevraagd om een VCA certificaat en bij Offshore werkzaamheden zijn aanvullende safety en helicopter trainingen ook van belang. Een beginnende medewerker verdient tussen de €2.000 en €2.500 bruto per maand. Dit kan oplopen naar ongeveer €3.500 wanneer de medewerker meer ervaring op doet, tot € 6.500 voor een zeer ervaren engineer.

Hoe kunt u een rotating equipment engineer vinden?

Wij helpen u graag aan een gemotiveerde engineer. Doe een vrijblijvende aanvraag of neem direct telefonisch contact op met één van de medewerkers van Inhuren.com. Samen met een specialist worden uw behoeften en verwachtingen besproken. Vervolgens wordt er na uw goedkeuring direct op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. De profielen van deze kandidaten krijgt u al binnen enkele werkdagen toegestuurd. U kunt zelf kiezen met welke kandidaten u een gesprek inplant en wie u uiteindelijk inhuurt. Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields