085 – 488 1100

Wat is een salarisadministrateur?

Op zoek naar informatie over een salarisadministrateur? Bekijk hieronder de taken, het salaris van de salarisadministrateur en de mogelijkheden van Inhuren.com.

Wat is een ”salarisadministrateur”?

Een salarisadministrateur is verantwoordelijk voor de salarisadministratie van de organisatie. Hij of zij zorgt ervoor dat de salarissen op tijd aan de medewerkers worden betaald. Daarnaast zorgt de medewerker voor de betaling van loonbelasting aan de overheid. Het werk moet precies gebeuren, de medewerker moet daarom erg nauwkeurig te werk gaan. Meer weten? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 12. 

De taken en verantwoordelijkheden van een salarisadministrateur

  • Het verwerken, verzamelen en controleren van salariswerkzaamheden
  • Het zorgen voor de betalingen van de loonbelasting aan de belastingdienst
  • Ervoor zorgen dat de salarissen op tijd worden betaald aan de werknemers
  • Het beantwoorden van salarisvragen van de medewerkers
  • Het onderhouden van het crediteuren en debiteurenbeheer (facturen en betalingstermijnen controleren)

Bij welke bedrijven werken deze medewerkers? 

Salarisadministrateurs werken vaak op de financiële of HRM afdeling van een bedrijf. Dit kunnen commerciële, niet –commerciële bedrijven en overheidsinstanties zijn. De medewerker werkt vaak samen met andere financieel medewerkers zoals, administratief medewerkers, HR-medewerkers, accountants ect.  

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?  

Het exacte salaris is sterk afhankelijk van het opleidingsniveau en ervaring van de werknemer. Het salaris kan variëren van ongeveer €3.300 tot €4.300 per maand.  

Hoe kunt u een salarisadministrateur vinden? 

Ben u opzoek naar een talentvolle salarisadministrateur? De werknemers van Inhuren.com helpen u graag verder. Wanneer u een offerte hebt aangevraagd neemt een van onze medewerkers contact met u op. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat de kwaliteiten en ervaring van de medewerker moet zijn. Hierna gaan onze specialisten opzoek naar de ideale kandidaat. Binnen een aantal werkdagen krijgt u kandidaten voorgesteld. U bepaalt zelf wie u uitnodigt voor een gesprek en inhuurt. Een andere manier om aan een werknemer te komen is om op een externe vacaturebank een vacature te plaatsen. Ook kunt u rondvragen in uw netwerk. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: 085-4881100 

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields