085 – 488 1100

Wat is een zonnepanelen monteur?

Bent u op zoek naar meer informatie over een zonnepanelen monteur? Lees hier meer over onder andere de werkzaamheden en salarissen van een zonnepanelen monteur.

Wat is een ‘zonnepanelen monteur’?

Een zonnepanelen monteur is werkzaam in een zonnepanelen onderneming en werkt meestal op locatie bij de klant. De monteur zorgt voor het plaatsen en monteren van zonnepanelen bij zowel bedrijven als particulieren. Deze medewerker heeft een uitvoerende rol binnen de organisatie en heeft kwaliteit en veiligheid voorop staan. Een zonnepanelen monteur inhuren? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden 

  • Het installeren en onderhouden van zonnepanelen op daken.
  • Het geven van advies en informatie aan de klanten.
  • Het bouwen van stijgers
  • De posities van de onderconstructies afmeten en aftekenen.
  • Het verantwoordelijk zijn voor één of meerdere installaties per dag.
  • Het werken in de meterkast en installeren van de omvormer in het pand.
  • Het geven van advies en informatie aan de klanten.
  • Het verhelpen van storingen

Welke bedrijven huren een monteur in?

Een zonnepanelen monteur is werkzaam op locatie bij particulieren thuis en bij utiliteiten, zoals kantoorpanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen, etc. De werknemer is voornamelijk werkzaam op locatie, naar diverse locaties reizen is dan ook onderdeel van het werk.

Wat is het salaris van een zonnepanelen monteur?

Het precieze salaris is onder andere afhankelijk van de ervaring en het opleidingsniveau. Een MBO 3 opleiding richting elektrotechniek of vergelijkbaar en een VCA certificaat is vereist. Installeert de medewerker panelen dan is een NEN3140 certificaat vereist. Een beginnend zonnepanelen monteur verdient tussen de €1.800 en €2.150 bruto per maand. Dit kan oplopen naar ongeveer €2.150 tot €2.650 wanneer de medewerker meer ervaring op doet.

Hoe kunt u een zonnepanelen monteur vinden?

Wij helpen u graag aan een gemotiveerde monteur. Doe een vrijblijvende aanvraag of neem direct telefonisch contact op met één van de medewerkers van Inhuren.com. Samen met een specialist worden uw personeelsbehoeften en verwachtingen besproken. Vervolgens wordt er na uw goedkeuring direct op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. De profielen van deze kandidaten krijgt u al binnen enkele werkdagen toegestuurd. U kunt zelf kiezen met welke kandidaten u een gesprek inplant en wie u uiteindelijk inhuurt. Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields