Last van personeelsoverschot door seizoenschommelingen?

22 februari 2019 door Wouter Meens

In de eerste maanden van het nieuwe jaar hebben veel bedrijven, met name in de logistieke sector, het probleem dat ze te maken krijgen met een personeelsoverschot. De reden hiervoor is dat er simpelweg te weinig werk is om iedereen het werk te houden. Er zijn nu eenmaal branches en bedrijven die te maken hebben met seizoenschommelingen, zoals o.a. in de bouw, de verhuizing, maar ook strandtenten.

In de verhuisbranche bezorgen de maanden januari, februari en maart menig werkgever doorgaans behoorlijk wat kopzorgen. Enerzijds zien ze het aantal aanvragen en opdrachten teruglopen, dat een dalende omzet teweegbrengt, maar tegelijkertijd worden deze werkgevers ook nog eens geconfronteerd met klagend en ontevreden personeel, aangezien er lang niet voor iedereen (genoeg) werk is.

Wat kunnen deze bedrijven dan doen om hun personeel niet alleen te behouden, maar ook tevreden te houden gedurende deze rustige maanden? In deze blog komen een aantal mogelijkheden en ideeën aan bod die werkgevers en hun personeel wellicht wat meer ademruimte kunnen verschaffen om deze maanden goed door te komen.

Neem je personeel serieus en maak ze belangrijk

Het is niet meer dan logisch dat veel werknemers zullen beginnen te klagen en zeuren zodra zij ineens weinig tot geen werk meer krijgen van hun werkgever. Velen hebben vaste, doorlopende lasten, waardoor een stagnatie in hun inkomsten leidt tot een hoop stress en ontevredenheid.

Het is daarom erg belangrijk dat werkgevers hier begrip voor opbrengen en met hun werknemers op een empatische en positieve manier proberen te blijven communiceren. Het is ook zaak om het personeel op de hoogte te houden van eventuele nieuwe ontwikkelingen, zodat het personeel weet dat er aan hun wordt gedacht en dat ze echt betrokken voelen bij het bedrijf.

Probeer hun ongeduldigheid weg te nemen door ze erop te wijzen dat deze situatie slechts tijdelijk van aard is, en dat ze bericht krijgen zodra er een klus voor hen is.

Het is daarnaast ook aan te raden om het beschikbare werk zo eerlijk mogelijk te verdelen over de werknemers en zoveel mogelijk te rouleren met het personeel.

Waardering en erkenning

Als werkgever is het ook van belang om regelmatig je personeel te waarderen voor het werk dat ze doen. Dit draagt bij aan een gevoel van erkenning onder de medewerkers, waardoor ze zich goed en betrokken voelen bij het bedrijf. Dit stukje waardering kan al gebeuren aan de hand van wat simpele, positieve woorden richting een werknemer en hoeft dus (letterlijk) niets te kosten. Daarnaast motiveert dit hen om goed te blijven werken.

Een andere mogelijkheid is om het succes, zoals bijvoorbeeld een verhoogde bedrijfswinst, te delen met het personeel.

Het geven van verantwoordelijkheid aan een werknemer is ook een effectief middel om het (zelf)vertrouwen te vergroten en draagt ook bij aan een gevoel van erkenning.

 Teamgevoel creëren

Wat wellicht ook zou kunnen bijdragen aan het behoud van (goed) personeel tijdens deze rustige maanden, is het – door de werkgever – organiseren van teamuitjes om zodoende de sfeer goed te houden en om een hecht gevoel te helpen creëren. Vooral tijdens deze rustige tijden kunnen dit soort teamuitjes uitermate nuttig zijn. Ook teamuitjes hoeven niet veel te kosten. Het organiseren van een borrel op kantoor, een etentje of een gezamenlijke avond stappen zijn bijvoorbeeld ideale gelegenheden om het teamgevoel te behouden en te vergroten.

Bereid je medewerkers mentaal voor op rustige tijden

Het is daarnaast ook een goed idee om nieuwe medewerkers al tijdens de sollicitatieprocedure te wijzen op mogelijke rustige periodes, zodat wanneer deze rustige periodes daadwerkelijk aanbreken, dit door deze medewerkers als minder schokkend en vervelend wordt ervaren.

Daarnaast stelt dit een medewerker in staat om eventuele voorbereidende maatregelen te treffen, zoals het zoeken van een tijdelijke, tweede baan voor een paar maanden, of om wat extra geld te sparen tijdens de overige maanden, zodat er een buffer ontstaat voor tijdens de rustige periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *