085 – 488 1100

Zo houdt u de samenwerking met een uitzendkracht goed

Flexibiliteit en minder administratieve rompslomp zijn voordelen van het inhuren van een uitzendkracht. Tenminste, als u de samenwerking goed benut. Wij geven u graag advies op welke manier je het beste haalt uit een tijdelijke samenwerking met een uitzendbureau en een uitzendkracht.

Geef een duidelijke briefing

Geef het uitzendbureau een duidelijke briefing: wat voor persoon zoekt uw bedrijf, welke opleiding en werkervaring moet hij of zij hebben? Omschrijf de cultuur van uw organisatie, want naast vaardigheden en kennis is het ook belangrijk dat er een klik is. Zo’n briefing lijkt intensief, maar gebeurt meestal tijdens een (telefoon)gesprek met het uitzendbureau.

Zorg voor een goede inwerkperiode

Een uitzendkracht is zorgvuldig door ons geselecteerd, maar dat betekent niet dat hij of zij zonder introductie kan starten. Zorg voor een goede ontvangst en een efficiënte inwerkperiode. Vraag een vaste werknemer bijvoorbeeld om de uitzendkracht te begeleiden. Op deze manier wordt hij goed én snel ingewerkt, waar beide partijen profijt van hebben.

Focus op prioriteiten

Wees heel concreet in de taakomschrijving van de uitzendkracht. Het is verleidelijk om allerlei bijzaken en klusjes uit te besteden. Maar als de uitzendkracht teveel moet doen, is de kans groter dat het werk niet goed wordt uitgevoerd. Stel prioriteiten en focus op de belangrijkste zaken. Hierdoor wordt de band met de uitzendkracht ook beter, aangezien hij of zij belangrijke taken uitvoert.

Motiveer de uitzendkracht

Iedere medewerker die gemotiveerd is, zal zijn of haar werk beter uitvoeren en effectiever communiceren. Ook een tijdelijke medewerker. Nodig de uitzendkracht uit voor de vrijdagmiddagborrel of het kerstfeest en vraag eens hoe hij of zij het werk ervaart. Wanneer tijdelijk iets langer wordt, kunt u de medewerker ook betrekken in het trainingsprogramma van de organisatie.

Evalueer de samenwerking

Onderhoud contact met het uitzendbureau en geef aan wat er goed gaat in de samenwerking en wat niet. Zo wordt het voor het uitzendbureau makkelijker om in de toekomst nog meer geschikte kandidaten voor u te zoeken. Daarnaast speelt het bureau ook een rol in de begeleiding van de uitzendkracht.

Personeel inhuren?

Bent u op zoek naar personeel in de logistiek en/of transport en wilt u meer te weten komen over inhuren via het platform van Inhuren.com? Neem dan direct contact met ons op via het vaste telefoonnummer: 0854881100.

Gerelateerde content