Zo word je een betere leidinggevende; 7 tips

2 juli 2018 door Lika Verploegen

Leidinggeven is niet makkelijk, maar wel erg belangrijk. Om een bedrijf goed te laten functioneren, heb je een sterke leidinggevende nodig. Zonder een sterke leidinggevende wordt het personeel niet goed gestuurd en dit gaat ten koste van de productiviteit. Maar hoe verbeter jij jouw skills als leidinggevende? Lees hieronder 7 tips die jou helpen een betere leidinggevende te worden.

Wat is leidinggeven?

Leidinggeven is meer dan je personeel vertellen hoe het moet. Jij bent weliswaar de eindverantwoordelijke die ervoor moet zorgen dat het personeel doet wat ze moet doen. Maar ook het welzijn van de werknemers is een van de vele focuspunten van een leidinggevende.

  • Verzamel feedback

Een goede leidinggevende wil zichzelf constant verbeteren. De beste manier om te ontdekken wat jouw verbeterpunten zijn, is door het aan je personeel te vragen. Geef ze de ruimte om open en eerlijk tegen je te zijn en maak gebruik van hun feedback.

  • Geef feedback

Naast feedback ontvangen, is het ook belangrijk om het uit te delen. Werknemers kunnen zichzelf alleen verbeteren als ze weten wat ze moeten verbeteren. Maar pas op: wees niet te kritisch, dat werk demotiverend. Formuleer je feedback altijd zorgvuldig. Dat wil zeggen: brengen het niet negatief, maar als verbeterpunten om nog beter te worden.

  • Uit waardering

Iedereen gaat lekker op complimentjes, dus jouw personeel ook. Bovendien zijn ze gratis, dus wat houd je tegen? Laat zien dat je je werknemers waardeert en vertel ze wat ze goed doen. Je hoeft geen leidinggevende te zijn die constant loopt te slijmen. Maar er is helemaal niks mis met een welgemeend complimentje op zijn tijd. Dit geeft een werknemer trouwens ook zelfvertrouwen.

  • Luister naar je werknemers

Je weet niet wat je werknemers van je verwachten als je niet naar ze luistert. Hiermee bedoelen we niet passief luisteren, oftewel: ja knikken, maar ondertussen de boodschap missen. We bedoelen hiermee dat je actief luistert naar wat je personeel te zeggen heeft. Waar lopen ze tegenaan? Wat hebben ze nodig? Wat gaat er goed? Enzovoorts, enzovoorts.

  • Wees betrokken

Wees betrokken bij je personeel. Als je betrokken bent, weet je of je personeel een goede balans tussen werk en privé houden. Zo voorkom je dat sommige juist het minimale doen en anderen elke dag overwerken. Een te harde werker is fijn voor het bedrijf, maar dit houdt niemand lang vol. Lees ook onze blog: 7 signalen dat een werknemer niet gelukkig is binnen een bedrijf.

  • Geef verantwoordelijkheid

Elke werknemer wordt gek van een leidinggevende die constant op je lip zit. Doe dit dan ook niet. Houd overzicht, maar geef je personeel genoeg verantwoordelijkheid. Je laat op deze manier ook zien dat je vertrouwen hebt in je werknemers. Dat is een boost voor hun zelfvertrouwen.

  • Wees alert

Het is belangrijk om altijd alert te blijven op de werkvloer. Ook wanneer je het gevoel hebt dat alles wel op rolletjes loopt. Het kan een valkuil zijn om te denken dat je voorlopig niet meer nodig bent. Je weet immers nooit welke dingen er op je pad komen.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *